ВхатТхеФонт за Андроид: Идентификујте фонтове који се користе на било којој слици или фотографији

Често се дешава да док претражујемо веб, читамо часопис, новине или чак билборд, наиђемо на неки фенси фонт, желећи да постоји начин да знамо његово име. Управо у таквим ситуацијама популарна онлајн база фонтова МиФонтс’ ВхатТхеФонт добро дође. Првобитно само веб апликација, ВхатТхеФонт је сада доступан на Андроид и иОС уређајима. Све што је потребно апликацији да идентификује фонтове унутар слике је активна интернет веза. Можете или да увезете слику из складишта уређаја или да снимите нову фотографију која садржи текст чији фонт желите да идентификујете. Слика се отпрема на услугу МиФонтс за идентификацију фонта, а када се обрада заврши, биће вам представљена сва потенцијална подударања, заједно са разним детаљима о фонту. Гледајући огромно складиште фонтова услуге, можемо вас уверити да ће ваши упити моћи да донесу резултате за скоро сваки фонт, под условом да није направљен по мери.ВхатТхеФонт за Андроид је недавно стигао у Гоогле Плаи продавницу, док је његов иОС пандан присутан већ неко време. Рад апликације укључује само неколико једноставних корака. Ево како то функционише:

1. Покрените апликацију, узмите нову фотографију или је увезите из галерије уређаја. Као што ће вам сама апликација рећи, што је јаснији фонт на слици, сервису ће бити лакше да идентификује фонтове. Дакле, уверите се да текстуални сегмент слике није само читљив, већ довољно јасан да се лако обрађује и препознаје.

2. Да би вам додатно помогла у наведеном узроку, апликација вам омогућава да исечете/одаберете текстуални део слика према захтеву. Када завршите са тим, додирните у реду дугме за отпремање слике на услугу МиФонтс ради идентификације фонта.

3. У следећем кораку, апликација од вас тражи да потврдите различита слова из изабраног текста.

4. Након верификације, тапните на Гет Ресултс! дугме да бисте добили све одговарајуће фонтове наведене на екрану. Тапкање на фонт води вас на веб локацију МиФонтс где вам се приказују даљи узорци, док дуги притисак на фонт омогућава да га делите преко веба.

Једном инсталирана, апликација се интегрише у подразумевани мени за дељење датотека вашег Андроид-а, тако да можете да извезете било коју сликовну датотеку која се налази у локалној меморији вашег уређаја директно у апликацију без потребе да пролазите кроз муке око увоза слика из саме апликације.

Преузмите ВхатТхеФонт за Андроид

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице