Двоструки кликови мишем (ФИКСНО): Зашто мој миш двоструко кликће?

Миш има два дугмета за клик, а клик који се извршава са сваког дугмета има различиту функцију. Дугме десног клика може кликнути само једном, али дугме левог клика може кликнути једном да би се изабрало ставку, а може се користити за клик двапут да би се извршила функција, обично за отварање или извршавање нечега.

Двоструки клик је намерна радња, тј. корисник ће је извршити када жели да отвори датотеку, изабере ставку, отвори подмени, покрене скрипту итд. Виндовс 10 ни у једном тренутку не одлучује у име корисника да треба извршити двоструки клик.Доживљавање двоструких кликова мишем

Ако ваш миш извршава двоструки клик када не би требало, можда постоји неколико разлога за то. Обично ово указује на проблем са поставкама миша или одређеном апликацијом која се покреће на вашем систему. И даље би требало да искључимо хардверске проблеме пре него што пређемо на поправку. То можете учинити тако што ћете извршити основну проверу хардвера.

Зашто мој миш двапут кликће?

Основна провера хардвера

Да бисте покренули основну проверу хардвера, морате имати при руци додатни миш. Миш је јефтин периферни уређај за куповину и можете користити било који тип, жични или бежични.

 • Повежите други миш са својим системом и проверите да ли се двоструки кликови и даље извршавају.
 • Повежите миш на други порт и проверите да ли се двоструки кликови и даље извршавају.
 • Ако ваш рачунар има трацкпад, проверите да ли се и двоструки кликови извршавају са њега.

Ако се двоструки кликови и даље извршавају у свим горе наведеним случајевима, имате проблем са софтвером. Испробајте исправке у наставку.

1. Проверите брзину двоструког клика

Виндовс 10 омогућава корисницима да подесе када се изврши двоструки клик, односно колико дуго ОС треба да чека између узастопних кликова левим тастером миша да би га регистровао као двоструки клик. Ако је овај интервал постављен прениско или превисоко, често ћете извршити двоструки клик када то не намеравате.

 1. Отвори Апликација за подешавања са Вин+И пречицом на тастатури.
 2. Иди на Уређаји.
 3. Изаберите Картица миша.
 4. Кликните Додатне опције миша.
 5. У прозору који се отвори, идите на картицу Дугмад.
 6. Користити клизач на дну да смањите или повећате брзину двоструког клика и тестирајте га.
 7. Онемогућите ЦлицкЛоцкна истом прозору.

2. Деинсталирајте и поново инсталирајте драјвер миша

Можда је управљачки програм миша наишао на проблеме. Ово се обично дешава након већег ажурирања за Виндовс 10, али мања, рутинска ажурирања такође могу изазвати проблеме. Поправка је деинсталирање и поново инсталирајте драјвер миша .

 1. Отвори Менаџер уређаја .
 2. Проширити Мишеви и други показивачки уређаји.
 3. Кликните десним тастером мишаи изаберите Деинсталирај уређај из контекстног менија.
 4. Дозволите уређај за деинсталирање.
 5. Искључите мишиз система. Поново повежите миши драјвери за њега ће се аутоматски инсталирати.

3. Уклоните апликације трећих страна

Ако имате инсталиране апликације независних произвођача за управљање или модификацију понашања миша, онемогућите их или деинсталирајте. Ово укључује скрипте које можда покрећете да бисте променили начин на који миш кликће, скрипте или апликације које ремапирају дугмад миша за одређену апликацију, нпр. игру или власничке апликације за миш попут оних из Логитецх-а.

4. Проверите понашање специфично за апликацију

Проверите да ли је понашање специфично за апликацију, на пример, миш двапут кликне, али то ради само у одређеној апликацији, то је проблем са апликацијом, а не мишем. Проверите подешавања за апликацију и да ли можете да промените начин рада миша. Опет, ово се чешће дешава у играма, али игре обично имају опсежна подешавања за миша. Прођите кроз њих и промените како се миш понаша.

Да ли миш стално кликће двапут?

Миш није компликована периферна јединица и док Виндовс 10 има опсежна подешавања која су доступна за прилагођавање начина на који функционише, она су довољно једноставна за разумевање и конфигурисање.

Мало је вероватно да ћете омогућити било шта што би променило основно понашање као што је двоструки клик.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице