Преглед Мицрософт Сецурити Ессентиалс (са снимцима екрана)

Мицрософт Сецурити Ессентиалс је назив најновијег Мицрософтовог антивирусног/антишпијунског софтвера за Виндовс оперативни систем. Већ се интерно тестира у Мицрософту и прича се да ће бити лансиран у септембру ове године. Имали смо среће што смо се дочепали пре-бета верзије Сецурити Ессентиалс-а. Тестирао сам га на Виндовс Висти и био сам прилично импресиониран њиме. Испод је комплетан преглед заједно са неким занимљивим налазима.

Ажурирање: Мицрософт Сецурити Ессентиалс је коначно пуштен у јавност, погледајте то овде.

Белешка: Кликните на слике испод да бисте их увећали.Инсталација

Инсталација је била лака, ево корак по корак процедуре за инсталацију. Када први пут покренете инсталатер, приказује вам се екран добродошлице, кликните на Нект.

Прочитајте Уговор о лиценцирању и кликните на Прихватам.

Ово је права невоља за оне који користе неоригиналне верзије Виндовс-а. Овај корак ће потврдити да ли је ваш Виндовс оригиналан или не. Кликните на Провери да бисте проверили, ако је ваш Виндовс валидиран, бићете пребачени на следећи корак, иначе инсталација неће успети.

Сада када ваш Виндовс буде валидиран, Сецурити Ессентиалс ће бити спреман за инсталирање. Кликните на Инсталирај да бисте започели инсталацију.

Инсталирање…

Када се инсталација заврши, означите поље за потврду Скенирај мој рачунар и кликните на Заврши.

Коришћење Сецурити Ессентиалс

Када се инсталација заврши, бићете преусмерени на аутоматска ажурирања дефиниција вируса и шпијунског софтвера.

Сада идите на картицу Почетна где ћете бити обавештени да све ради глатко.

Да бисте извршили скенирање система, можете изабрати било коју од три опције, брзо, потпуно или прилагођено. Прво сам извршио брзо скенирање да видим колико добро иде. Брзо скенирање није било тако брзо као што име каже, требало је неколико минута (тачније 10 минута на мом систему) да се заврши.

Нисам извршио потпуно скенирање јер би требало више од20 минута2-3 сата лако. Тако да сам кренуо директно са прилагођеним скенирањем. Морате да изаберете тачну диск јединицу или одредиште које желите да скенирате и кликните на ОК.

Ажурирање: За оне који размишљају зашто нисам извршио потпуно скенирање, проблем није био у времену (иако сам га урадио касније). Није било потребе да прегледате опцију Фулл Сцан, јер је она слична брзом скенирању, али је скенирала све локације чврстог диска.

Овако изгледа почетни прозор када се открије претња.

Да бисте уклонили ову претњу, кликните на дугме Очисти рачунар. Чини се да је на мом рачунару седео тројанац који НОД32 није успео да открије.

Морам да похвалим Сецурити Ессентиалс за проналажење и уклањање овог глупог тројанца.

Да бисте заказали скенирање, можете или да кликнете на везу Промени мој распоред скенирања у почетном прозору или идите директно на Подешавања.

Испод су неки додатни снимци екрана Подразумевана радња, Заштита у реалном времену и Напредна подешавања.

На картици Историја можете видети све откривене ставке, ставке у карантину и дозвољене ставке. Да бисте уклонили сву историју, кликните на дугме Избриши историју.

Закључак

Пошто сам тестирао пре-бета верзију, прилично је тешко донети коначну пресуду. Али једна ствар која се задржала је једноставност употребе и мали меморијски отисак. Укупна величина инсталатера софтвера је само 4,8 МБ и заузима око 6,6 МБ + 36 МБ (покреће два различита процеса) када се покреће на мом систему. Што је прилично импресивно ако погледате чињеницу да је открио и уклонио тројански програм за преузимање који НОД32 уопште није успео да открије.Поређења ради, ЕСЕТ НОД32 заузима 35 МБ системске меморије, што значи приближно 28,4 МБ више од Сецурити Ессентиалс-а.Уживати!

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку