Управљајте неограниченим бројем ДБ веза и покрените СКЛ скрипте помоћу претраживача базе података

Менаџери база података углавном преферирају коришћење преносивог алата, који може успоставити везе са базом података док су у покрету да би извршили основни ниво операција управљања базом података. Осим администрирања свих успостављених веза, ако имате посла са више врста база података и желите један самостални услужни програм који може управљати свима њима, Претраживач базе података вероватно је оно што вам треба. Не само да дозвољава администраторима да се повежу са више база података, већ омогућава успостављање више конекција са широким спектром типова ДБ укључујући Орацле, Мс СКЛ Сервер, ОДБЦ, МиСкл, ПостгреСкл, Фиребирд, ОлеДБ, СКЛите и Скл Сервер ЦЕ. Звучи савршено, зар не?

Оно што га разликује од недавно покривених алата за базе података – МиСКЛ Екплорер и Екпортизер, јесте то што може да обрађује неограничене везе, брзо прелази између наведених ДБ-ова уз одржавање историје извршавања. Интринсиц СКЛ Буилдер је најзначајнији алат који може да покреће СКЛ скрипте и дизајнира односе међу табелама. Претраживач базе података је развијен за уређивање података табеле, извоз уноса табеле у формате компатибилне са Екцел 2010 – КСЛСКС и ЦСВ, штампање изабраних колона табеле и прегледавање уноса података.Главни интерфејс је дизајниран имајући на уму основни ниво управљања базом података. Везе са уносима табеле се могу видети на левој бочној траци, док је садржај изабране табеле приказан у главном прозору. Покретање по први пут захтева додавање најмање једне ДБ везе. Кликните на Додај из менија за везу да попуните име базе података, тип везе, адресу домаћина и корисничко име и лозинку. Сада тестирајте везу да бисте изменили детаље у случају квара. Када се веза успостави, изаберите одређену базу података испод поља Хост и кликните на ОК да бисте приказали изабрани садржај базе података.

Главне карактеристике су наведене на траци са алаткама, где можете да започнете претрагу, одштампате изабрани ред/колона, извезете у Екцел, прикажете преглед штампања, додате нови запис и избришете постојеће скупове података и направите табелу само за читање да спречи промене.

Мало дугме на крајњем левом делу траке са алаткама ће приказати СКЛ приказ са опцијом за отварање СКЛ Куери буилдера. Мали прозор СКЛ упита вам омогућава да додајете, мењате и покрећете СКЛ изразе у ходу.

СКЛ Куери Буилдер подиже администрацију табела и упита на следећи ниво. Можете донети међусобно повезане табеле са десне бочне траке да бисте дефинисали односе међу њима, прегледали упите у структури налик стаблу и проверавали односе извршавањем упита.

Ретко можемо видети преносиви услужни програм базе података који нуди управљање у толикој мери. Датабасе Бровсер свакако нуди много више од само основних могућности претраживања, стога ће бити посебно користан за ДБ менаџере који треба да модификују уносе у табели, дизајнирају односе и извршавају СКЛ изјаве из више база података. Подржава Виндовс КСП, Виндовс Виста и Виндовс 7.

Преузмите претраживач базе података

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице