Како знати да ли је Виндовс 10 нова инсталација или надоградња

Виндовс 10 је био бесплатан за кориснике Виндовс 7 и Виндовс 8. Годину дана, Мицрософт је корисницима давао могућност да надограде своју стару верзију Виндовс-а на најновију. Бесплатна понуда је опозвана када је Мицрософт објавио Анниверсари Упдате. Након тога, корисници који користе Виндовс 7/8 морали су да купе Виндовс 10. Добили су нови кључ производа за лиценцу коју су купили. Корисници који су извршили надоградњу са старије верзије оперативног система Виндовс користили су своју стару лиценцу за Виндовс 7/8. Ако икада будете морали да проверите да ли је инсталација оперативног система Виндовс 10 надоградња или нова инсталација, нема правог начина да то кажете. Можда имате фасциклу Виндовс.олд у свом Ц диску ако сте извршили надоградњу, али и она нестаје месец дана након надоградње. Ево како можете да утврдите да ли је Виндовс 10 нова инсталација или надоградња.

Нова инсталација или надоградња

Виндовс регистар може да вам каже стање инсталације оперативног система Виндовс 10. Не морате да уносите никакве промене у Виндовс регистратор тако да вам за ово нису потребна административна права.

Отворите Виндовс регистар. Унесите „регедит“ у траку за претрагу или у дијалог за покретање и притисните ентер. У Виндовс регистру, идите на следећу локацију.|_+_|

Проверите да ли је под „Подешавање“ присутан кључ „Надоградња“, онда је тренутна инсталација Виндовс 10 била надоградња са старије верзије оперативног система Виндовс. Ако тастер „Надоградња“ нема, Виндовс 10 је инсталиран свеж.

Са које верзије је Виндовс 10 надограђен?

Када сазнате да ли је Виндовс 10 нова инсталација или надоградња, можда ћете желети да знате са које верзије је надограђен. Да бисте сазнали, погледајте овај исти кључ у Регистру.

|_+_|

Ова верзија Виндовс 10 је била надоградња. Приметићете да има три фасцикле под називом „Изворни ОС“ свака са различитим датумом. Ови кључеви су за свако веће ажурирање тренутног ОС-а. Вероватно ћете видети један кључ за почетну надоградњу и по један за ажурирање стабилности из новембра 2015. и ажурирање за годишњицу августа 2016. Можда немају исте датуме, тј. новембар 2015. и август 2016. Датум ће одговарати времену када сте заиста примили ажурирање. У реду је ако не видите три различита кључа.

Најранији кључ Соурце ОС-а је оно што треба да пронађете овде. Потражите ДВОРД унос под називом „ПродуцтНаме“ и његова вредност вам говори са које верзије оперативног система Виндовс је надограђен тренутни Виндовс 10.

Информације су корисне ако, на пример, тражите кључ производа и не знате да ли је то кључ за Виндовс 7, 8 или 10 који треба да потражите.

Упозоравамо да ове информације могу бити фалсификоване. Ипак, то је добар начин да проверите инсталацију система Виндовс 10.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку