Како пресликати/окренути фотографије на Виндовс 10

Већина фотографија данас се снима на нашим телефонима, а не на наменским камерама и наши телефони су изузетно паметни. Када снимите фотографију, знате да ће се било који текст на њој, или рецимо сложена шара на нечијој мајици, појавити онакав какав јесте. Неће бити 'обрнуто'. Овај феномен обрнутих ставки једноставно не постоји ако користите телефон за снимање фотографија. Ипак, можда и даље постоје изузеци и ако имате фотографију на којој се текст или друге ставке приказују уназад, можете да окренете фотографије да бисте је поправили.

Окретање фотографије је прилично основно уређивањевећина гледалаца сликаа практично сви уређивачи слика имају.

Окрените фотографије

ЗалихаАпликација Фотографије у оперативном систему Виндовс 10 има основне функције за уређивање сликаи можете га користити за прилично лако окретање фотографија.Отворите фотографију коју желите да окренете у апликацији Фотографије. Кликните на дугме Уреди и креирај на врху. У менију који се отвори изаберите Уреди.

Када се фотографија отвори за уређивање, видећете панел са десне стране са разним контролама за уређивање слике. Једна од ових контрола је дугме које се зове Флип. Кликните на њу и слика ће бити преокренута/зрцаљена. Затим га можете сачувати преко оригинала или као копију.

Апликација Фотографије окреће се само у једном правцу који је хоризонталан. Ако треба да окренете слику по њеној вертикалној оси, потребно је да користите бесплатну апликацију под називом ИрфанВиев. Већина корисника Виндовс-а чула је за ову апликацију јер је то популаран прегледач и уређивач слика који постоји већ неколико година.

Отворите слику коју желите да пресликате / окренете у ИрфанВиев-у. Идите на ставку менија Слика и у менију који се отвори наћи ћете и хоризонталне и вертикалне контроле окретања. Користите их да окренете слику како год желите, а затим је сачувајте преко оригинала или као копију.

Окретање фотографија обично нема утицаја на њихов квалитет, али уверите се да када сачувате преокренуту слику, било преко оригинала или као копију, да немате већ омогућена унапред подешена подешавања компресије. ИрфанВиев вам омогућава да компресујете слике, па будите пажљиви да случајно не користите једну од његових функција компресије за фотографију којој желите да сачувате квалитет.

Фотографије не нуде компресију слике нити омогућава корисницима да конвертују фотографије из једног формата у други, тако да је то сигурнија опција.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице