Како покренути Теам Фортресс 2 у исправној резолуцији на Виндовс 10

Теам Фортресс 2 не ради увек у исправној резолуцији. Понекад је то само мало, али понекад може бити драстично ниско иако иматеекран који подржава боље, веће резолуције. Ако је то случај, можете користити једноставан мали трик да покренете Теам Фортресс 2 у исправној резолуцији.

Поправи резолуцију Теам Фортресс 2

Отворите Стеам и идите у своју библиотеку. Потражите Теам Фортресс 2 на листи игара (требало би да буде инсталирана) и кликните десним тастером миша на њу. Из контекстног менија изаберите Својства.У прозору Својства идите на картицу Опште и кликните на дугме „Постави опције покретања“. Отвориће се још један прозор. У овај прозор можете да унесете једноставне аргументе који говоре игри како да се покрене.

Да бисте променили резолуцију у којој игра игра, унесите следеће.

-виндовед -в Сцреен-Видтх -х Сцреен-хеигхт

Пример

-прозор -ш 1920 -в 1080

Ако нисте сигурни која је резолуција вашег екрана, можете да проверите у апликацији Подешавања. Отворите апликацију Подешавања и идите на системску групу подешавања. Изаберите Екран и погледајте вредност под „Резолуција екрана“. Прва вредност је „ширина“, а друга „висина“.

Команда дата изнад ће покренути игру у прозорском режиму. Ако не желите да апликација ради у прозорском режиму, можете прескочити део -виндовед.

Ово ће функционисати и за друге игре, а постоје и друге команде које можете да унесете у опцијама за покретање. Такође можете да га користите за покретање игре са одређеном верзијом ДирецтКс-а, на пример, можете користити -дклевел 90 ако желите да покренете игру са ДирецтКс в9.0. Разлика између ове команде и оне са резолуцијом је у томе што неке игре можда неће моћи да се покрећу са верзијом ДирецтКс-а коју унесете, у ком случају се игра неће покренути. Пре него што користите прекидач командне линије као што је овај у игри, уверите се да је сама игра компатибилна са њом.

Што се тиче зашто Теам Фортресс 2 ради са погрешном резолуцијом, тешко је рећи. Можете да проверите подешавања игре и видите да ли сте подесили тачну резолуцију у самој игри. Идите на подешавања игре и изаберите картицу Видео. Постоји наменски падајући мени за резолуцију. Изаберите опцију „Нативе“ која ће одговарати тренутној резолуцији вашег екрана.

Ово је анегдота, али након коришћења опције покретања за покретање игре, почела је да ради у исправној резолуцији чак и након што сам уклонио модификовану опцију покретања.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10 Претходни Чланак

Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у Опширније

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у