Како направити Виндовс 10 УСБ за покретање на Линуку

Да ли користите Линук и сматрате да вам је потребно да креирате а Виндовс 10 УСБ за покретање али не знате како? Ако јесте, овај водич је за вас. Пратите док будемо говорили о томе како да креирате Виндовс 10 УСБ УСБ за покретање на Линуку.

Напомена: Виндовс 10 ИСО датотека је огромне величине. Из тог разлога, топло предлажемо коришћење УСБ флеш диска величине не мањег од 8 ГБ.

Преузмите Виндовс 10 на свој Линук рачунар

Виндовс 10 УСБ за покретање на Линук-уПре креирања УСБ-а за покретање оперативног система Виндовс 10 на Линуку, морамо проћи кроз како да преузмемо Виндовс 10 на Линук рачунар. Срећом, Мицрософт чини Виндовс 10 доступним свим корисницима бесплатно (иако софтверска лиценца није бесплатна и мораћете да је купите да бисте извукли максимум из ње.)Да бисте добили најновији Виндовс 10 ИСО, почните тако што ћете прећи на Страница за преузимање Мицрософт Виндовс 10 . Када стигнете до странице за преузимање оперативног система Виндовс 10, померите се надоле до одељка Изаберите издање. Овде ћете морати да изаберете издање оперативног система Виндовс 10 које желите.

Када изаберете издање оперативног система Виндовс 10 које желите, пронађите дугме Потврди и кликните на њега мишем. Када кликнете на дугме Потврди, видећете да се појављује Изаберите језик производа. Одавде изаберите језик који говорите у менију и кликните на Потврди да бисте наставили.

Након потврде вашег језика, веб локација Мицрософт Виндовс 10 ће генерисати и 32-битне и 64-битне везе за преузимање. У овом тренутку, прођите кроз опције преузимања и преузмите ИСО датотеку оперативног система Виндовс 10 која вам најбоље одговара.

Када се заврши преузимање Виндовс 10 ИСО датотеке на ваш Линук рачунар, прикључите УСБ флеш диск у УСБ порт. Имајте на уму да је Виндовс 10 ИСО датотека веома велика, тако да ће вам вероватно требати велики УСБ флеш диск. За најбоље резултате користите онај са 8 ГБ или више.

Форматирајте УСБ флеш диск за Виндовс 10

Ваш УСБ флеш диск мора бити форматиран за рад са Виндовс 10. Захваљујући Виндовс 10 који користи УЕФИ, не морамо да се петљамо са било каквим компликованим Виндовс апликацијама за форматирање. Уместо тога, мораћете само да форматирате УСБ флеш диск у Фат32.

Постоји много различитих начина за форматирање УСБ флеш дискова у Фат32. У овом водичу ћемо се фокусирати на уређивач система датотека Гпартед. Зашто? Веома је једноставан за коришћење, има ГУИ и компатибилан је са већином Линук оперативних система.

Да бисте започели форматирање, мораћете да инсталирате Гпартед. Да бисте инсталирали Гпартед, отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Затим унесите команде испод.

Напомена: за детаљнији водич о томе како да натерате Гпартед да ради на вашем Линук рачунару,пратите овај водич на ту тему.

Убунту

|_+_|

Дебиан

|_+_|

Арцх Линук

|_+_|

Федора

|_+_|

ОпенСУСЕ

|_+_|

Након што инсталирате Гпартед, отворите га тако што ћете потражити Гпартед у менију апликације. Када је Гпартед отворен, пронађите мени уређаја у горњем десном углу и кликните на њега. Затим користите мени да изаберете свој флеш диск.

Не можете да пронађете свој флеш диск у Гпартеду? Запамтите величину уређаја (у ГБ) док прегледате мени и моћи ћете да га пронађете.

Када пронађете свој УСБ флеш диск у Гпартед-у, изаберите све партиције приказане у распореду партиција и притисните Избриши дугме да бисте их све уклонили. Алтернативно, кликните десним тастером миша на све партиције и изаберите Избриши.

Након што се све партиције избришу, требало би да видите Недодељено. Кликните десним тастером миша на Нераспоређени простор и изаберите Ново. Када изаберете Ново, потражите Систем датотека и изаберите Фат32.

Након што изаберете систем датотека, кликните на дугме Додај да бисте додали нову партицију на ваш УСБ. Затим кликните на дугме Примени да примените промене.

Креирајте Виндовс 10 УСБ за покретање

Када је ваш УСБ флеш диск форматиран, може се креирати Виндовс 10 УСБ за покретање. Да бисте започели процес, отворите прозор терминала на радној површини. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури.

Када је прозор терминала отворен, користите моунт команду за монтирање Виндовс 10 ИСО датотеке као система датотека у фасциклу /мнт/ на вашем Линук рачунару.

|_+_|

Након монтирања Виндовс 10 ИСО датотеке у терминал, отворите Линук менаџер датотека. Унутар менаџера датотека, идите на|_+_|/. Затим копирајте сваку датотеку и фасциклу у |_+_| фолдер на вашем УСБ флеш диску.

Када се све датотеке копирају на УСБ флеш диск, искључите га са рачунара. Када се УСБ флеш диск искључи, направићете свој Виндовс 10 УСБ за покретање!

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10 Претходни Чланак

Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у Опширније

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у