Како аутоматски копирати снимке екрана у међуспремник на мацОС-у

Снимци екрана, једном снимљени, на крају се користе за много различитих ствари. Једна примарна сврха прављења снимка екрана је да га поделите са неким како бисте нешто приказали на радној површини. Подразумевано, када виснимите снимак екрана на мацОС-у, чува се на вашем локалном диску. Ово је у реду ако често треба да коментаришете снимке екрана пре него што их можете користити, међутим, ако их углавном само делите без уређивања, можда би било згодније ако можете аутоматски да копирате снимке екрана у међуспремник када их снимите. У мацОС-у постоји уграђена поставка која вам омогућава да промените ово подразумевано понашање.

Аутоматски копирајте снимке екрана у међуспремник

Да бисте аутоматски копирали снимке екрана у међуспремник, потребно је да промените малу поставку у услужном програму за снимке екрана. Да бисте приступили услужном програму за снимке екрана на мацОС-у, можете или да потражите „Снимак екрана“ у Спотлигхт-у или можете да отворите Лаунцхпад и погледате у фасциклу „Остало“. Покрените услужни програм за снимање екрана и он ће додати контролну траку на дну екрана одмах изнад Доцк-а.На контролној траци кликните на стрелицу падајућег менија поред дугмета „Опције“ и из менија који се отвори изаберите „Међуспремник“. То је све што треба да урадите. Сада можете изаћи из услужног програма Сцреенсхот и направити снимке екрана као и обично.

Ова функција долази са ограничењем којих би требало да будете свесни пре него што је омогућите. Када су снимци екрана подешени за копирање у међуспремник при снимању, више се не чувају на вашем диску. Снимак екрана постоји само у међуспремнику и ако га не налепите у апликацију која може да га задржи дугорочно, моћи ћете да користите само најновији снимак екрана.

Ако треба да узастопно направите више снимака екрана са минималним прекидом у току рада, ово вероватно није најбоља опција за вас. Нажалост, не можете имати снимак екрана и копирати у међуспремник и сачувати на диск. Ово је нешто што се подразумевано дешава у оперативном систему Виндовс 10 упркос томе што мацОС има супериорнији услужни програм за снимке екрана.

Ако више волите да копирате снимак екрана у међуспремник како не бисте морали да чистите диск касније, можете да изаберете да се снимци екрана отварају у Прегледу. Када то ураде, можете да их означите ако је потребно, копирате их у међуспремник са релативном лакоћом, направите више снимака екрана узастопно без прекидања тока посла, а затим их избришете масовно из апликације Превиев.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку