Како да подесите подразумевани тип УСБ везе у Андроиду 6.0

Ако имате Андроид уређај који сте ажурирали на Андроид 6.0, без сумње сте схватили да сваки пут када повежете свој уређај преко кабла за пренос података са рачунаром, он подразумевано прелази у режим пуњења. Ако желите да пренесете фотографије са уређаја на рачунар, морате да повучете таблу са обавештењима, додирнете икону УСБ везе и изаберете МТП протокол или ПТП протокол да бисте приступили датотекама на свом уређају. У старијим верзијама Андроид-а постојала је опција да се подеси подразумевани тип УСБ везе тако да га не бисте бирали сваки пут када повежете свој уређај. У Андроиду 6.0, чини се да су опције нестале. У ствари, премештен је и можете му приступити само ако сте омогућили опције за програмере.

Да бисте сада поставили подразумевани тип за УСБ везу, морате да имате омогућене опције за програмере у Андроид-у. Једноставно нема начина да се то заобиђе. Ако већ имате омогућене опције за програмере, можете прећи на следећи корак и поставити подразумевану за УСБ везу, ако не, прво их омогућите.Са омогућеним опцијама за програмере, идите у апликацију Подешавања и додирните Опције за програмере. Померите се надоле до одељка „Умрежавање“ подешавања и видећете опцију „Изаберите УСБ конфигурацију“. Додирните га и изаберите подразумевани тип који желите да поставите.

Повежите свој уређај са рачунаром и сачекајте. Ако се не појави у истраживачу датотека, проверите да ли Виндовс тражи управљачке програме. Ако јесте, дозволите му да претражи и инсталира све потребне драјвере. Ово се може догодити чак и ако сте повезали свој Андроид уређај са рачунаром под истим типом везе. Немојте искључивати уређај и дозволити Виндовс-у да заврши инсталирање управљачких програма. Следећи пут када повежете свој уређај, подразумевано ће бити изабран тип везе који сте поставили.

Ова промена направљена на Андроиду била је прилично непотребна. Не би била велика ствар да се опција једноставно преселила на другу локацију, али то је учињено и такође је учинило обавезним укључивање опција за програмере.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10 Претходни Чланак

Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у Опширније

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у