Како да подесите прилагођену оријентацију траке задатака за више екрана у оперативном систему Виндовс 10

Трака задатака се може поставити на било коју страну екрана; горе, доле, лево или десно. Ово је дугогодишња функција у Виндовс-у и могли бисте да промените где је трака задатака била позиционирана још у Виндовс-у 7, можда чак и пре тога. Виндовс 10 и даље има ту функцију; можете променити где се налази трака задатака са траке задатака. Оно што поставка не одаје је да можете подесити прилагођену оријентацију траке задатака за више екрана. Траку задатака можете поставити на врху на једном екрану, а на дну на другом. Ево како.

Прилагођена оријентација траке задатака за више екрана

Кликните десним тастером миша на траку задатака и из контекстног менија поништите избор опције „Закључај траке задатака“. Видећете да се појављује икона разделника између дугмета за обављање више задатака и закачених икона на траци задатака која означава да су траке задатака откључане.Када то урадите, можете да промените где су траке задатака оријентисане на сваком екрану. Идите на први екран. Кликните левим тастером миша и задржите на траци задатака. Превуците га на било коју ивицу екрана на коју желите да га поставите и пустите миша. Системска трака ће се такође померати са траком задатака јер је њен део.

Поновите ово за све остале екране. Нећете морати да откључавате траку задатака за сваки екран, али ћете морати да кликнете и превучете траке задатака за сваки од њих. Не постоје правила о томе где трака задатака може, а где не може да буде постављена у односу на друге екране. Положај траке задатака на једном екрану је независан од положаја траке задатака на свим осталим екранима.

Када завршите, поново кликните десним тастером миша на траку задатака и изаберите „Закључај све траке задатака“ из контекстног менија. Ово ће омогућити да случајно не померите траку задатака и да јој случајно не промените величину.

Ако желите да вратите траке задатака на њихову подразумевану позицију на дну екрана, можете да их превучете на њу након што их откључате. Такође можете једноставно да одете у апликацију Подешавања и изаберете траку задатака испод групе подешавања за персонализацију и одатле промените позицију. Падајући мени ће се променити где су траке задатака позициониране на свим екранима. Управо овај падајући мени наводи кориснике да мисле да траке задатака морају бити постављене на истој страни за цео екран. Нема опцију за подешавање позиције траке задатака на основу приказа и то практично сакрива ову функцију. Морате бити дугогодишњи корисник Виндовс-а да бисте знали да постоји.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку