Како преименовати Блуетоотх уређаје на Виндовс 10

Када упарите и повежете Блуетоотх уређај у оперативном систему Виндовс 10, он добија назив који је навео произвођач уређаја. Ово важи за једноставне уређаје као што су слушалице, као и за софистицираније уређаје попут паметних телефона. Име је ту једноставно тако да корисници могу лако да идентификују уређај. Виндовс 10 не користи назив уређаја за комуникацију са њим. Уместо тога, користи се МАЦ адреса које корисници не могу променити. Ако нисте задовољни именом које има уређај или имате неколико уређаја са сличним именима, можете преименовати Блуетоотх уређаје у шта год желите. Ево како.

Преименујте Блуетоотх уређаје

Укључите Блуетоотх на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 и повежите Блуетоотх уређај који желите да преименујете.Отворите контролну таблу и идите на Хардвер и звукУређаји и штампачи. Изаберите Блуетоотх уређај који желите да преименујете, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Својства из контекстног менија. У прозору Својства идите на картицу Блуетоотх. Видећете подразумевано име уређаја поред његове иконе. Ово име се може изменити. Кликните унутар поља за име и преименујте уређај у шта год желите. Кликните на Примени и затворите прозор.

Затим искључите уређај који сте управо преименовали. Немојте то поједностављивати тако што ћете искључити уређај, а затим га поново повезати. Неопходно је да се уређај искључи, а затим поново укључи да би се промена применила и запамтила након поновног покретања.

Када искључите и поново укључите уређај, вратите се на контролну таблу и под Хардвер и звукУређаји и штампачи видећете да је име уређаја ажурирано.

Нормално, назив уређаја не би требало да се мења након овога, без обзира на све, ипак може постојати неки изузеци. Ако је управљачки програм вашег уређаја ажуриран, постоји мала могућност да се име уређаја врати на подразумевано.

Ако поништите упаривање уређаја, а затим га поново упарите, он ће бити упарен са својим подразумеваним именом и мораћете да га преименујете. Прекидање и поновно повезивање неће променити име. Ако се назив уређаја не промени након што га искључите и поново укључите, покушајте да искључите и поново укључите Блуетоотх и уређај. Ако се промена не примени, требало би да покушате и да поново покренете систем.

Промена имена Блуетоотх уређаја је нешто што се односи само на ваш систем. Ако упарите и повежете исти Блуетоотх уређај са другим Виндовс 10 рачунаром или паметним телефоном, он ће се повезати са својим подразумеваним именом/именом који је навео произвођач.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Прото: Менаџер датотека само за тастатуру и покретач апликација за Виндовс Претходни Чланак

Прото: Менаџер датотека само за тастатуру и покретач апликација за Виндовс

Како сакрити Гоогле Доодлес на страници нове картице Цхроме-а Опширније

Како сакрити Гоогле Доодлес на страници нове картице Цхроме-а