Како уклонити називе пречица на радној површини да бисте побољшали естетику

Ваша радна површина је једно од највреднијих места у Виндовс-у. Омогућава вам тренутни приступ често коришћеним програмима, датотекама и фасциклама, а ове пречице можете да организујете како год желите. Виндовс радна површина подразумевано приказује наслов испод сваке иконе пречице коју креирате, што вам омогућава да брзо идентификујете ставке које желите да отворите. Иако се иконе пречица могу лако преименовати, Мицрософтов оперативни систем не нуди опцију која у потпуности уклања текст пречице. Ако желите да поједноставите приказ икона на радној површини оперативног система Виндовс, на пример, да побољшате естетику, можете да уклоните ове ознаке са икона на радној површини помоћу једноставног трика.Да бисте започели, кликните десним тастером миша на икону пречице на радној површини, а затим кликните на опцију Преименуј и избришите наслов.

Сада би требало да притиснете и држите тастер Алт на тастатури и откуцате 255 (док и даље држите притиснут тастер Алт) користећи десну нумеричку тастатуру. Треба напоменути да морате да користите само тастере са нумеричком тастатуром, а не оне који се налазе на врху. Уверите се да је Нумлоцк укључен на вашој тастатури и унесите 255 помоћу малих тастера са бројевима поред обичних слова.

Када унесете 255, притисните тастер Ентер и икона пречице на радној површини неће имати текст наслова испод себе као што је приказано на слици испод. Икона ставке ће остати нетакнута док ће стварни текст аутоматски нестати. За неке пречице, можда ћете видети прозор за дијалог Одбијен приступ фајлу, након чега можете једноставно да кликнете на Настави да бисте завршили преименовање пречице.

Наравно, можете преименовати више ставки на сличан начин тако што ћете уклонити текст са скоро свих пречица на радној површини које имате. Међутим, након прве команде за преименовање, мораћете двапут да унесете команду Алт + 255 када останете следећа у реду. То је зато што је знак Алт + 255 у основи празно име и Виндовс вам не дозвољава да ставите исте називе пречица у две датотеке. Због тога, за трећу икону унесите Алт + 255 три пута, четири пута за четврту икону и тако даље. Након што преименујете све иконе на радној површини, изгледаће као оне приказане на слици испод.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице