Како преместити Минецрафт на други диск на Виндовс 10

Игре су велике величине и многи људи више воле да их инсталирају на своје секундарне дискове, односно на онај на коме оперативни систем није инсталиран. Са Стеам играма, на пример, можете их лако инсталирати на друге дискове по вашем избору. Ово је посебно корисно ако користите и ССД и ХДД на свом систему и желите да извучете максимум из тога. Такође можете да инсталирате игре из Мицрософт продавнице, али се оне подразумевано инсталирају на ваш Ц диск. Ако сте инсталирали Минецрафт из Мицрософт продавнице и желите да га преместите на други диск, можете.

Ево како можете да преместите Минецрафт на други диск на Виндовс 10.

Помери Минецрафт

Отворите апликацију Подешавања и идите на групу подешавања Апликације. Сачекајте да се листа инсталираних апликација попуни. Померите се надоле по листи и пронађите Минецрафт на листи. Кликните на њега и видећете дугме Премести. Кликните на дугме за померање и отвориће се мали мени где можете да изаберете диск на који желите да преместите Минецрафт.Неће навести диск на којем је Минецрафт већ инсталиран. Изаберите диск јединицу и кликните на Премести.

Пресељење не траје дуго. Ако имате отворену игру, требало би да је затворите. Ако то не учините, биће принудно затворено.

Након што преместите Минецрафт или било коју УВП апликацију на диск који није ваш Виндовс диск, фасцикла ВиндовсАппс ће бити креирана на диску на који сте преместили апликацију. Нећете моћи да приступите садржају ове фасцикле без администраторских права, а чак и тада ћете можда морати да промените власништво над фасциклу из њених својстава.

Минецрафт би требао радити сасвим добро. Премештањем на други диск нећете уклонити фасцикле које је апликација креирала у фасцикли „Подаци апликације“. Ако вам икада затреба, можете да вратите игру на свој Ц диск или било који други диск. Процес је исти. Када кликнете на дугме Премести, мени ће приказати ваш Ц диск и друге доступне дискове.

Ово функционише само за УВП апликације. Ако сте инсталирали Јава верзију Минецрафт-а, нећете моћи да је преместите из апликације Подешавања. Мораћете да користите друге апликације да бисте је преместили, или можете једноставно да је деинсталирате и поново инсталирате, али да изаберете другу локацију на коју ћете је инсталирати. Прилично је лако направити резервну копију својих светова тако да не изгубите ништа.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице