Како да добијете живи број речи у Гоогле документима у Цхроме-у

МС Ворд је програм за обраду текста за многе људе, али није бесплатна апликација. Морате или да купите Оффице пакет или да добијете претплату на Оффице 365 да бисте користили апликације. За оне који то не могу да приуште, Гоогле документи су добра алтернатива. Нема све функције које има МС Ворд, али је прилично добар. Једна прилично основна карактеристика коју Гоогле документи немају је бројач речи уживо. Можете да проверите број речи у Гоогле документима, али то је све. Вордцоунтер је проширење за Цхроме које додаје број речи уживо у Гоогле документима.

Број речи у Гоогле документима

Инсталирајте екстензију Вордцоунтер у Цхроме-у и посетите Гоогле документе. Изаберите било који документ, нови или онај који сте креирали пре инсталирања екстензије.

Видећете плутајућу траку која вам говори о тренутном броју речи. Почните да куцате и видећете да се ажурира у реалном времену.Вордцоунтер додаје икону калкулатора поред УРЛ траке коју можете да користите за укључивање/искључивање бројача речи. Ово не само да чини проширење одличним начином за додавање живог броја речи у Гоогле документе, већ и корисницима даје много лакши начин да провере број речи. Уграђени метод за проверу броја речи је и даље добар ако су вам потребне додатне информације као што су знакови и странице.

Да бисте видели ове информације, идите на Алатке>Број речи.

Гоогле документи имају могућност бројања речи и вероватно се ажурирају сваким притиском на тастер, тако да чињеница да број речи није активан или лакше видљив значи да је то избор дизајна. Гоогле документи вероватно траже минималан интерфејс који спречава кориснике да буду ометани. Ако узмете у обзир и друге функције које Гоогле документи имају, као што су коментарисање, ћаскање и сарадња, интерфејс постаје изузетно заузет и вероватно би се изгубио у свему томе.

Плутајући бројач речи се не држи на врху документа. Прати вас док куцате. Биће на истој линији на којој куцате. Ако кликнете негде другде у тексту који сте већ откуцали, бројач ће скочити на ту локацију, али вам неће рећи колико сте речи достигли до те тачке. Бројач речи ће вам увек дати укупан број речи што је мало штета. Ако треба да добијете број речи за одређени део документа, прво морате да га изаберете, а затим да одете на Алатке>Број речи.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како да поправите грешку при учитавању Хулу-а на ПС4 Претходни Чланак

Како да поправите грешку при учитавању Хулу-а на ПС4

Најбољи Коди додаци за Француску који раде Опширније

Најбољи Коди додаци за Француску који раде