Како да поправите да МСИ Афтербурнер не ради на Виндовс 10

Ако желите да оверклокујете ГПУ или га подволте, чули сте за апликацију под називом МСИ Афтербурнер. Већина водича помиње ову апликацију као једноставан и поуздан начин за оверклоковање ГПУ-а или његово поднапоновање. Подржава и Нвидиа и АМД ГПУ, а може се користити и за контролу брзине вентилатора ГПУ-а, као и за праћење његове температуре.

Ако покушавате да користите МСИ Афтербурнер да промените начин на који хардвер на вашем систему ради, а не можете ништа да промените или различите контроле не раде, ево шта можете да урадите.Поправите да МСИ Афтербурнер не ради

Постоје два уобичајена проблема са којима се корисници сусрећу у МСИ Афтербурнер-у; не могу да приступе графикону за прилагођавање брзине вентилатора или клизачи који контролишу брзину сата не раде.

1. Цтрл+Ф не ради

Можете покренути контролу брзине вентилатора тако што ћете додирнути Цтрл+Ф пречицу на тастатури, међутим, ваш ГПУ мора имати сопствени вентилатор да би могао да користи ову функцију.

Проверите вентилатор ГПУ-а

Да бисте проверили да ли ваш ГПУ има свој вентилатор, можете погледати паковање или кутију у којој је дошао, или можете на Гоогле-у пронаћи број његовог модела.

  Кликните десним тастером миша на траку задатакаи изаберите Таск Манагер из контекстног менија.
 1. Иди на Картица Перформансе на Таск Манагер-у.
 2. Изаберите ГПУ – 1из колоне са леве стране.
 3. Ат тхе у горњем десном углу графикона ГПУ 1, забележите модел вашег ГПУ-а.
 4. Посетите веб локацију произвођача за ГПУ и проверите спецификације вашег модела да види да ли има свог вентилатора. Обично ГПУ-ови који се користе у лаптоповима немају сопствени вентилатор.

Омогући модификацију хардвера

Ако сте потврдили да ваш ГПУ има сопствени вентилатор који би МСИ Афтербурнер требало да може да контролише, можда ћете морати да омогућите саму контролу вентилатора.

 1. Кликните дугме за подешавања на главном интерфејсу МСИ Афтербурнер.
 2. Иди на Картица Фанс (ако је картица Фанс одсутна, апликација не може да открије ваш ГПУ вентилатор).
 3. Омогућите опцију Омогући кориснички дефинисан софтвер за аутоматску контролу вентилатора. Додирните Цтрл+Фи видећете криву вентилатора.

Ако нема ГПУ вентилатора за контролу, можете користити друге апликације за контролу вентилатора на Виндовс 10 систему.

2. Клизачи неактивни

Клизачи на МСИ Афтербурнер-у могу бити неактивни из два разлога; проблем са апликацијом, ограничење са хардвером. Да бисте решили проблем са апликацијом, деинсталирајте је.

 1. Отвори Контролна табла.
 2. Иди на Програми>Деинсталирај програм.
 3. Изаберите МСИ Афтербурнер са листе инсталираних апликација.
 4. Кликните Дугме за деинсталирање на врху.
 5. Током процеса деинсталације, МСИ Афтербурнер ће питајте да ли желите да задржите своја подешавања. Уверите се да сте изабрали НЕ.
 6. Након што је апликација деинсталирана, инсталирајте га поново и моћи ћете да контролишете у најмању руку меморијски сат и сат језгра.

Остали неактивни клизачи

Могуће је да модел ГПУ-а који имате не дозвољава да промените напон језгра и потрошњу енергије језгра за чип. У том случају, клизачи за ове две ставке неће радити. Оваква ограничења се обично налазе у ГПУ-овима који се користе у лаптоповима и не постоји начин да их се заобиђе.

Закључак

МСИ Афтербурнер је једноставан за коришћење, али је ограничен хардвером који је инсталиран на вашем систему. Често се не може много учинити осим да се тражи другачија апликација за прилагођавање начина на који ГПУ ради или да се надогради хардвер.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице