Како пронаћи Блуетоотх МАЦ адресу на Виндовс 10

Када повежете Блуетоотх уређај на Виндовс 10, појављује се са именом које је навео произвођач. На пример, ако бисте упарили Некус 6П, он ће бити наведен са тим именом под упареним уређајима. Наравно, можете упарити више Некус 6П телефона на Виндовс 10 и сваки ће се појавити са истим именом.

Виндовс неће бити збуњен око тога који је уређај који, али ћете бити. Једини изузетак су иОС уређаји који вам омогућавају да их именујете. Виндовс 10 идентификује појединачне уређаје преко њихове Блуетоотх МАЦ адресе, због чега их никада не меша, али се ова адреса никада не открива са именом повезаног уређаја.

Блуетоотх МАЦ адреса уређаја је потребна ако покушавате да повежете апликацију са упареним или повезаним Блуетоотх уређајем. Ево како то можете погледати.Блуетоотх МАЦ адреса

Морате да повежете свој Блуетоотх уређај са радном површином. Можда сте га већ упарили, али да бисте добили Блуетоотх МАЦ адресу уређаја, он мора бити повезан са системом на којем га тражите.

Када повежете уређај, отворите контролну таблу и идите на Хардвер и звук>Уређаји и штампачи. Алтернативно, можете само да отворите Филе Екплорер и унесете следеће у траку локације.

|_+_|

Потражите уређај за који желите да пронађете МАЦ адресу. Кликните десним тастером миша и изаберите Својства из контекстног менија. У прозору Својства идите на картицу Блуетоотх. Видећете поље за МАЦ адресу и адреса би требало да буде тамо. Ако није, погледајте мало ниже и видећете поље јединственог идентификатора које ће вам дати МАЦ адресу.

МАЦ адреса се може идентификовати по свом формату; то је адреса од 12 знакова.

МАЦ адреса није исто што и ИП адреса. Блуетоотх уређај као што је пар слушалица или тастатура имаће само Блуетоотх МАЦ адресу, али не и ИП. Други уређаји, они који се могу повезати на интернет, као што је телефон, имаће и МАЦ адресу и ИП адресу. Адресе ће се такође појавити у исправном пољу када га погледате.

МАЦ адреса уређаја се не мења у односу на уређај са којим је повезан. МАЦ адреса коју тражите у оперативном систему Виндовс 10 биће иста за уређај без обзира на то са којим другим уређајем или радном површином је упарен и повезан.

МАЦ адреса је оно што користите када апликација не може да пронађе ваш Блуетоотх уређај или ако сами морате да направите разлику између два уређаја са истим именом.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
6 начина да отворите Управљач уређајима у оперативном систему Виндовс 10 Претходни Чланак

6 начина да отворите Управљач уређајима у оперативном систему Виндовс 10

Како избрисати Твиттер налог (трајно) - Брзи водич Опширније

Како избрисати Твиттер налог (трајно) - Брзи водич