Како издвојити РАР датотеке на Линуку

Ако желите да издвојите РАР датотеке на Линук-у, потребан вам је пакет Унрар. Без овог пакета на систему, уопште није могуће комуницирати са РАР датотекама или их екстраховати на Линук-у.

Рар је затворен, власнички формат, а програмери на Линуку, као и заједница уопште, не маре много за формат. Једини разлог зашто постоје алати као што је Урар је када, неизбежно, наиђете на РАР архиву (обично путем преузимања) и морате да је издвојите док користите Линук платформу.

Инсталирајте Унрар

Инсталирање Унрар пакета је довољно једноставно јер већина маинстреам Линук дистрибуција има софтвер у својим изворима софтвера. Да бисте инсталирали Унрар пакет, отворите прозор терминала и пратите упутства која одговарају оперативном систему који користите.Напомена: Унрар услужни програм за Линук ради веома добро са РАР архивама које су верзије 3.0 или старије. Међутим, има значајних проблема у раду са новијим власничким РАР форматом (верзија 5.0) и апсолутно неће радити са 5.0 датотекама све док програмер не дода нове функције алату.

Убунту

Унрар подржава Убунту прилично добро, а програм се може наћи у његовим примарним изворима софтвера. Да бисте се дочепали услужног програма Унрар, отворите прозор терминала и унесите следеће Погодан командујте у то да се покрене.

|_+_|

Дебиан

Дебиан Линук има Унрар пакет у својим примарним софтверским изворима. Да бисте се дочепали тога, покрените прозор терминала и унесите ово Апт-гет команда.

|_+_|

Арцх Линук

Користите Арцх и морате да инсталирате услужни програм Унрар? Пробајте ово Пацман команду за величину!

|_+_|

Федора

Услужни програм Унрар налази се у примарном складишту Федора Линук софтвера. Да бисте га инсталирали, морате унети ДНФ наредба испод.

|_+_|

ОпенСУСЕ

Да бисте добили Унрар РАР алат за екстракцију на ОпенСУСЕ, напишите ово Зиппер команду у прозору вашег терминала.

|_+_|

Извуците РАР датотеке – Терминал

Многи програми за архивирање на Линук-у користе Унрар за издвајање РАР датотека. Међутим, могуће је комуницирати са Унрар-ом и користити га за издвајање архивских датотека директно са Линук терминала. Ево како да то урадите.

Корак 1: Пронађите локацију РАР архива које желите да издвојите на свом Линук рачунару помоћу лоцирати команда.

|_+_|

Корак 2: Обратите пажњу на излазну локацију РАР архиве. Или га копирајте у међуспремник помоћу миша.

Корак 3: Написати унрар , а затим следи и прекидач и локацију датотеке из 1. корака.

|_+_|

4. корак: Покренути лс команду да видите резултат процеса екстракције.

|_+_|

Пронађите име фасцикле која је изашла из ваше РАР архиве и забележите то.

5. корак: Помоћу ЦД команду, преместите сесију терминала у фасциклу са датотекама.

|_+_|

Корак 6: Прегледајте ставке у фасцикли РАР датотеке поновним покретањем лс команда.

|_+_|

Извуците РАР датотеке – Гноме десктоп

Ако инсталирате Унрар, моћи ћете да га користите за издвајање РАР архивских датотека помоћу Гномеовог Наутилус менаџера датотека. Да бисте издвојили, покрените Наутилус менаџер датотека. Затим идите до локације архивске датотеке на вашем Линук рачунару или је потражите кликом на икону за претрагу.

Када пронађете РАР датотеку у Наутилусу, кликните десним тастером миша на њу и изаберите опцију менија Издвоји овде да бисте одмах извукли РАР датотеку у Гноме-у. Алтернативно, двапут кликните на РАР да бисте га отворили у Гноме-овој апликацији Арцхиве Манагер и на тај начин приступили датотекама.

Извуците РАР датотеке – КДЕ Пласма десктоп

КДЕ-ов Долпхин менаџер датотека може да обрађује и ради са датотекама у РАР формату ако имате инсталиран услужни програм Унрар. Ако желите да га користите за издвајање РАР датотека, почните тако што ћете отворити Долпхин. Одатле пронађите датотеку коју желите да издвојите (или користите претрагу да бисте је пронашли) и кликните десним тастером миша на њу.

У менију десног клика изаберите Екстракт, а затим издвојите овде, аутодетектуј поддиректоријум. Не желите да извлачите из Долпхина? Двапут кликните на РАР архиву да бисте је отворили у КДЕ-овом АРК алату.

РАР екстракција – друге ГТК+ радне површине

Они који не користе Гноме Схелл-ов Наутилус или КДЕ Пласма 5-ов Долпхин не морају да брину: Унрар се користи као позадина за екстраховање РАР архива у већини менаџера датотека и алата за екстракцију архива на Линук платформи. Ако сте нови у Линук-у и користите радну површину као што је КСФЦЕ, Мате, итд., ево како да издвојите датотеке.

Корак 1: Покрените Линук менаџер датотека, а затим пронађите РАР архиву коју желите да извучете.

Корак 2: Кликните десним тастером миша на РАР архиву, затим потражите екстракцију у менију десног клика или сличну опцију и изаберите је да бисте издвојили датотеке.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како да поправите грешку при учитавању Хулу-а на ПС4 Претходни Чланак

Како да поправите грешку при учитавању Хулу-а на ПС4

Најбољи Коди додаци за Француску који раде Опширније

Најбољи Коди додаци за Француску који раде