Како променити боју позадине или слику Мицрософт Ворд-а

Нови Мицрософт Ворд документ има белу позадину. То је разумно; ми штампамо на белом папиру и сваки пут када желите да штампате на другој боји, заиста треба да промените само папир који убацујете у штампач. Мицрософт Ворд не зна које је боје папир и штампаће га на исти начин као на белом папиру.

Мицрософт Ворд позадинска слика

Можете одштампати слику као позадину за било који Мицрософт Ворд документ, а можете и одштампати боју ако имате мастило за то (и штампач у боји).Поставите позадинску слику за Мицрософт Ворд

Можете додати позадинску слику у Мицрософт Ворд документ на Виндовс-у и на мацОС-у. То је основна карактеристика која је годинама део процесора текста. Морате да подесите позадину за сваки документ.

 1. Отворите Мицрософт Ворд документ за који желите да поставите позадину.
 2. Идите на картицу Дизајн на траци.
 3. Потражите дугме водени жиг.
 4. Изаберите опцију Слика.
 5. Кликните на Изабери слику.
 6. Изаберите слику са вашег локалног диска.
 7. Можете да поништите избор опције „Испрано“ ако желите да се слика појави онаква каква јесте. Испрана слика ће учинити документ лакшим за читање.
 8. Скалирајте слику нагоре или надоле.
 9. Кликните на Ок и слика ће бити уметнута.

Ако желите да поставите боју као позадину;

 1. Идите на картицу Дизајн на траци.
 2. Кликните на дугме Боја странице.
 3. Изаберите боју за страницу.
 4. Боја странице ће се променити и промениће се за све странице у документу.

Када бирате слику за позадину, уверите се да одговара оријентацији странице документа. Ако користите водоравну слику у портретном документу, она ће бити центрирана на страници. Ово је у реду ако желите да тако изгледа, али ако желите да слика покрије целу страницу, слика мора да одговара оријентацији странице. Када одштампате овај документ, позадинска слика ће бити одштампана. Ако планирате да га одштампате, уверите се да је текст читљив са сликом иза њега.

Закључак

Слика позадине, као и боја позадине, примењује се на све странице документа. Ако желите позадину само за прву страницу, можете покушати да користите функцију насловне странице. Алтернативно, можете уметнути слику као било коју другу слику и послати је позади. Биће мало тешко тако управљати, али нећете имати слику на свакој страници.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10 Претходни Чланак

Како издвојити оквир из видео записа на Виндовс 10

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у Опширније

Како проследити слике са натписима на Вхатсапп-у