Како променити режим игре за свет у Минецрафт-у на Виндовс 10

Минецрафт је игра са веома прецизним циљем који морате да постигнете да бисте је 'победили'. То је такође одлична игра отвореног света у којој се корисници забављају у изградњи структура и машина. Можете се забавити у игри чак и ако вам није стало до Ендер Драгон-а, или проналажења окна или тврђаве за истраживање. У ту сврху, Минецрафт има различите модове који вам дају свет који одговара начину на који желите да играте. Ево како можете да промените режим игре за свет у Минецрафт-у.

Режим игре за Минецрафт Ворлд

Упутства су за УВП или Бедроцк верзију Минецрафт-а, али исти процес ће радити и на Јава верзији.

Отворите Минецрафт и кликните на дугме за уређивање поред света. Ако већ имате отворен свет, можете да додирнете Есцапе и кликнете на дугме Подешавања.



На екрану подешавања отворите падајући мени „Подразумевани режим игре“ и изаберите један од режима. Постоји „Опстанак“ где морате да управљате глађу, напада вас руља, можете се удавити и претрпите штету од пада. Ресурси који су вам потребни морају бити минирани. Постоји „Креатив“ који вам даје неограничене ресурсе, не морате да бринете о штети од глади или пада, а сви мафијаши су пасивни. Трећа је авантура и највећа разлика између овог режима и креативног режима је у томе што не можете да „разбијете“ блокове осим ако немате алат који је дозвољен да их разбије. Ови алати су подешени помоћу команди.

Сва три режима се могу подесити за локалну игру или серверску игру, али Адвентуре мод је погоднији за посебне мапе и структуре. Омогућава креаторима мапа или светским креаторима да спрече играче да униште одређене структуре које су важне у свету.

За све ове режиме, такође можете променити ниво тежине. Ниво тежине је важан у режиму преживљавања и авантуре.

Можете променити свет из једног режима у други и назад кад год желите, али постоји једно ограничење. Ако промените свет из Сурвивал или Адвентуре у Цреативе, онемогућићете сва достигнућа за тај свет. Нећете моћи поново да их омогућите чак ни након што се вратите на Сурвивал или Адвентуре.

Постоје и друге разлике између ових режима. Ако имате Минецрафт свет у којем играте дуго времена, можда бисте желели да направите резервну копију пре него што промените његов режим.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Како да поправите грешку при учитавању Хулу-а на ПС4 Претходни Чланак

Како да поправите грешку при учитавању Хулу-а на ПС4

Најбољи Коди додаци за Француску који раде Опширније

Најбољи Коди додаци за Француску који раде