Како снимити слику диска на СД картицу у оперативном систему Виндовс 10

УСБ-ови су постали главни уређаји за инсталирање било које врсте оперативног система. Довољно су лаки за ношење, сваки рачунар има најмање један УСБ порт, долазе у великим конфигурацијама по ниској цени, а оптички уређаји су скоро нестали са рачунара тако да заиста нема много избора.

Видећете да постоји много, много апликација које могу да нарежу диск на УСБ диск. Основни алати у оперативном систему Виндовс 10 још увек не подржавају снимање на УСБ, али хајде да му дамо десет година и сигурно ће сустићи. Снимање слике диска на УСБ је прилично лако, али ако желите да снимите слику диска на СД картицу, видећете да неке од најбољих апликација то не подржавају. Ево како можете да снимите слику диска на СД картицу.

Нарежите слику диска на СД картицу

Поуздан алат за нарезивање слика диска је Етцхер. Подржава снимање на све врсте уређаја за складиштење и ради на Мац, Виндовс и Линук. Такође је бесплатан и једноставан за коришћење. Преузмите га , инсталирајте га и покрените апликацију.Уверите се да имате слику диска спремну за нарезивање и уметните СД картицу у рачунар/лаптоп.

Етцхер обично аутоматски бира први уређај који детектује за нарезивање тако да може аутоматски да открије СД картицу. Ако није или открије други уређај, кликните на опцију Промени испод назива уређаја и изаберите своју СД картицу.

Затим изаберите слику диска коју желите да снимите на њу, а затим кликните на Фласх. Етцхер ће вам рећи када је процес завршен и можете користити СД картицу да инсталирате све што сте на њу снимили.

СД картице као уређаји за покретање

Можете да снимите било шта на СД картицу помоћу Етцхер-а, али не можете нужно да користите СД картицу као уређај за покретање за све врсте уређаја. Постоје одабрани уређаји који омогућавају да се користи као уређај за покретање, а лаптоп / ПЦ није један од њих. Етцхер ће вам омогућити да снимите Виндовс 10 ИСО на СД картицу, али се сама картица неће приказати као уређај са којег можете да покренете систем у БИОС-у и не можете ништа да урадите поводом тога.

На вама је да се уверите да СД картица има довољно простора за смештање слике која се на њој снима. Имати простор једнак величини слике није увек довољно. Потражите захтеве за датотеку слике и уверите се да ваша СД картица испуњава све.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку