ХДМИ порт не ради у оперативном систему Виндовс 10: Како да решите проблеме са ХДМИ излазом

Повезивање са спољним екраном на Виндовс 10 лаптоп рачунару или десктоп систему је једноставно; морате само да повежете кабл са правим портовима, али проблеми са ХДМИ повезивањем нису неуобичајени. Ови проблеми могу спречити откривање другог екрана, прослеђивање звука на екран/монитор/ТВ, застој звука, цепање видеа, замрзавање видеа и још много тога. Ево неколико ствари које можете покушати да решите проблеме са ХДМИ повезивањем у оперативном систему Виндовс 10.

Решите проблеме са ХДМИ у оперативном систему Виндовс 10

1. Провера хардвера

Ево како то можете да урадите 1. Прегледајте прикључке ХДМИ порта и проверите да ли је кабл правилно причвршћен у порту. Ако то није случај, онда поново прикључите кабл у порт пазећи да није лабаво прилегао.
 2. Проверите ХДМИ кабл да видите да ли има физичких оштећења. То можете лако да урадите користећи кабл за повезивање другог рачунара са његовим монитором или ТВ-ом. Ако даје исправан излаз, онда је ваш кабл у реду. Ако није, потребно је да замените ХДМИ кабл.
 3. Проверите ХДМИ портове ваших улазних и излазних уређаја. Можете их проверити код компјутерског техничара или користити кључ за тестирање портова (гуглајте их и наћи ћете их доста). Донгле за тестирање порта обично даје дигитална очитавања о стању порта, ФПС стопи коју може да обради и дубини боје итд.
 4. Ако је ваш кабл покварен, онда не можете много да урадите у вези са проблемом повезивања. Нови кабл је једино решење.

2. ХДМИ Поставите као подразумевани уређај за репродукцију

Проблем са репродукцијом ХДМИ звука обично настаје када повезани уређај није подешен као подразумевани уређај за репродукцију звука. Ево како можете да решите овај проблем

 1. Отворите контролну таблу.
 2. Идите на Хардвер и звук> Звук.
 3. У прозору Звук идите на картицу Репродукција.
 4. Сада изаберите ХДМИ излазни уређај и кликните на Постави као подразумевано
 5. Поново покрените рачунар и проверите да ли ХДМИ репродукција ради добро.

3. Ажурирајте управљачке програме

 1. Отвори Менаџер уређаја .
 2. Сада пронађите и прошири Адаптери екрана опцију са листе уређаја
 3. Кликните десним тастером миша на Параллел Дисплаи и изаберите Ажурирај драјвер из контекстног менија.
 4. Сачекајте да Виндовс аутоматски потражи ажурирани управљачки програм. Ако постоје доступни су ажурирани драјвери, Виндовс ће аутоматски инсталирати драјвере.
 5. Сада поново покрените систем.
 6. Након поновног покретања, моћи ћете да видите свој паралелни екран без икаквих проблема.
 7. Ако је проблем са ХДМИ аудио репродукција , затим кликните на Контролери звука, видеа и игара у Управљачу уређаја и поновите горња упутства да бисте ажурирали управљачке програме.

4. Деинсталирајте и поново инсталирајте управљачке програме

 1. Иди на Менаџер уређаја >Дисплаи Адаптерс > Параллел Дисплаи.
 2. Кликните десним тастером миша на Паралелни приказ и изаберите Деинсталирајте драјвере .
 3. Након деинсталације, кликните на Скенирај промене хардвера дугме које се налази на горњој траци Управљача уређајима.
 4. Скенирање хардверских промена ће открити екран повезан ХДМИ каблом и аутоматски инсталирати драјвере као самостално или као ажурирање за Виндовс. Препоручује се да дозволите Виндовс-у да аутоматски инсталира драјвере за ваш ХДМИ повезан екран јер ручна инсталација може изазвати проблеме ако се не уради како треба.
 5. Слично, ако је проблем са ан ХДМИ повезан аудио уређај, можете деинсталирати и поново инсталирати управљачки програми за контролер звука, видеа и игара у Девице Манагер-у.
 6. Када је драјвер инсталиран, поново покрените систем.

5. Ажурирајте Виндовс

Ажурирање оперативног система Виндовс такође може помоћи у сузбијању проблема са неисправном ХДМИ везом. Постоји много кумулативних и самосталних ажурирања које је објавио Мицрософт који исправљају грешке попут ових. Да бисте ажурирали Виндовс:

 1. Отвори Апликација за подешавања и идите на Ажурирање и безбедност .
 2. Изаберите Картица Виндовс Упдате и изаберите Провери ажурирања.
 3. Нека Виндовс преузмите најновије исправке за ваш рачунар.
 4. Када се ажурирања заврше и ви поново покрените рачунар. Надамо се да ће ваш проблем везан за ХДМИ бити решен након поновног покретања.

6. Деинсталирајте Виндовс Упдате

Понекад Виндовс Упдате може да наруши компатибилност ХДМИ драјвера са Виндовс-ом. Ова исправка је првенствено намењена системима чији је ХДМИ излаз радио добро док се ажурирање није догодило. Да бисте деинсталирали недавно ажурирање, пратите ове кораке

  Отворите Филе Екплорери унесите следеће у траку Локација. Додирните Ентер.
|_+_|
 1. У колони лево, кликните на Прикажи инсталиране исправке .
 2. Померите се надоле по листи која се отвара и видите да ли је било недавно ажурирања за Виндовс. Изаберите ажурирање и кликните десним тастером миша да одаберете деинсталирање.
 3. Сада поново покрените рачунар и проверите да ли ХДМИ повезани излаз ради. У случају да проблем и даље није решен, пређите на следећи водич и проверите да ли то помаже у решавању проблема.

7. Исправите грешке у Виндовс регистратору

Понекад се Виндовс регистар оштети што такође може довести до неисправног ХДМИ излаза. Ево како можете да обновите регистар вашег Виндовс 10 рачунара

 1. Отвори Командни редак са администраторским правима и покрените следећу команду.
|_+_|
 1. Када се процес скенирања заврши, поново покрените рачунар.
 2. Ако све прође добро, ваша ХДМИ репродукција би сада требало да ради добро.

8. Виндовс програм за решавање проблема са звуком

Ако ХДМИ веза има проблема само са аудио репродукцијом, препоручује се да користите уграђени алат за решавање проблема. Ево како то радите

 1. Отвори Апликација за подешавања и идите на Ажурирање и безбедност .
 2. Изаберите Картица Решавање проблема и кликните на Додатни алати за решавање проблема .
 3. Покренути Решавање проблема са репродукцијом звука.
 4. У прозору Репродукција звука изаберите Следеће.Ако ваш рачунар има повезано више ХДМИ излаза, изаберите везу за решавање проблема, а затим изаберите Следеће.
 5. Када алатка за решавање проблема заврши решавање проблема, поново покрените рачунар.

Закључак

Ово су нека од решења која вам могу помоћи да поправите неисправну ХДМИ везу. Осим ових решења, постоји много софтвера трећих страна (бесплатних и плаћених) доступних на мрежи који вам могу помоћи да смањите муку праћења водича корак по корак. Једноставна Гоогле претрага би требало да их открије. У случају да имате решење за овај проблем који је решио проблем уместо вас, поделите га са нама у одељку за коментаре испод.

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку