ГеоГебра: Исцртајте алгебарске изразе, пронађите геометријске координате [Мац]

Ако сте мрзели математику и не волели свог наставника алгебре са силином од хиљаду гласова на Реддиту, онда ћете завидети геогебра . Искрено речено, нико при здравој памети не би покушао да нацрта алгебарске једначине осим ако то није било потребно. Ретко чујете да људи кажу, опустићу се са овом геометријском теоремом, али за оне који још увек раде збројеве и цртају линије, ова апликација је послата са неба. ГеоГебра је Мац апликација која црта алгебарске једначине за вас. Такође вам омогућава да поставите било које две тачке на графикон и сазнате резултирајућу једначину, углове и геометријске облике и пронађете њихове координате. Живот би заиста био лакши да је ова апликација дозвољена у школи.

Апликација има четири различита погледа, а сви погледи (који се називају перспективе) су међусобно повезани; односно променљиве унете у један приказ се памте и могу се референцирати када се ради у другом. Четири приказа су Алгебра и графика, Основна геометрија, Геометрија и Табела и графика.Приказ Алгебра и графика вам омогућава да унесете и добијете алгебарске једначине. Да бисте унели једначину, унесите је у Улазни поље на самом дну. Да бисте нацртали било које две насумичне тачке, користите дугмад на врху. Тхе Нова тачка дугме вам омогућава да поставите било који број тачака на графикон, а Права кроз две тачке дугме вам омогућава да повежете две тачке. Док уносите и повезујете тачке, панел са леве стране приказује координате свих тачака и све једначине које се формирају.

Додатна дугмад на врху вам омогућавају да креирате полигоне и кругове, креирате угао и још много тога. Ако сматрате да ово није тихо оно што вам је потребно, увек можете да пређете на једноставан геометријски приказ и нацртате фигуру коју желите, унесете тачке за које желите координате и креирате углове где год је потребно. Вратите се на алгебарски приказ и једначине и тачке ће вам бити детаљно описане.

Приказ табеле вам омогућава да унесете статистичке формуле и извршите анализу једне променљиве. Апликација, са својом једноставношћу и свеобухватним скупом функција, можда је остварење сна за људе који су оптерећени износима и бројкама.

Преузмите ГеоГебру

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку