Да ли је 100 Мбпс довољно брзо за Нетфлик?

За већину људи, 100 мбпс може изгледати као идеална брзина стриминга за гледање било чега на мрежи — али да ли је заиста довољно брзо за Нетфлик? Ако сте љубитељ филмова и немате проблема да проведете те непроспаване ноћи гледајући своје омиљене Нетфлик емисије, можда бисте желели да припремите брзину интернета да ефикасно емитујете Нетфлик у ХД-у.

Оно што значи мбпс је мегабит у секунди и то је мера колико је низак или висок ваш интернет пропусни опсег. Што је већа пропусност интернета, већа је и брзина интернета. Дакле, колико би ваш интернет требао бити брз за Нетфлик? Да ли је 100 Мбпс довољно брзо за Нетфлик ?Ево једноставног одговора: Да, према званичном сајту Нетфлик-а, 100 мбпс је довољно брзо чак и за Нетфлик-ов ХД стриминг. Али ако је ваша брзина интернета испод 100 мбпс, да ли ћете и даље моћи ефикасно да стримујете Нетфлик у ХД-у?

Који је минимални мбпс за Нетфлик?

Према Нетфлик-у: Да бисте стримовали УлтраХД квалитет : Уверите се да је ваша интернет брзина 25мбпс. За стримовање ХД квалитет : Уверите се да је ваша интернет брзина 5мбпс или више. На стреам СД квалитет : Уверите се да је ваша интернет брзина 3мбпс.

Дакле, ако сте се питали колико мбпс се препоручује за минимум Нетфлик-а, ето га.

Ако желите да трошите мање података како вас ИСП не би много наплатио, то можете учинити променом квалитета видеа који гледате у подешавањима.

Како тестирати брзину Нетфлик везе

Иако постоји мноштво онлајн алата који вам омогућавају да проверите брзину ваше интернет везе, то можете да урадите и у оквиру Нетфлик-ове апликације, тако да знате да ли ваш уређај испуњава просечне мбпс за Нетфлик. Да бисте то постигли у оквиру Нетфлик-ове апликације:

  • Док сте пријављени, кликните на Подешавања.
  • Затим кликните на Проверите своју мрежу.
  • Када то буде урађено, Нетфлик ће аутоматски одобрити да можете доћи до њихових сервера. Такође ће проверити колико је брза ваша интернет брзина и дати повратне информације.

Уобичајени проблеми са Нетфлик стримингом (и како их решити)

Без обзира на вашу брзину интернета, понекад можете наићи на грешке као што је немогућност повезивања на Нетфлик током стримовања. Ако систем не ради са Нетфлик-ове стране, можда ћете морати да сачекате да сами то поправе. Ако није, требало би да ресетујете интернет везу да видите да ли је проблем са вашим уређајем.

  • Да ли је квалитет видеа лош или се споро учитава? Ово може бити узроковано лошом интернет конекцијом. Да бисте били сигурни, проверите да ли сте покренули тест брзине на уређају са којим приступате Нетфлик-у. Ако је брзина прихватљива, поново покрените уређај. Такође се уверите да ако користите Ви-Фи, поставите рутер на отворени простор тако да ништа не блокира сигнал.
  • Да ли се апликација Нетфлик повремено руши? Још један уобичајени проблем са Нетфлик стримингом је када се апликација стално руши. Ово може бити веома фрустрирајуће, али први корак који можете предузети да бисте то решили је једноставно поновно покретање Нетфлик апликације. Ако ово не успе, покушајте да деинсталирате апликацију, а затим да је поново инсталирате и покренете. Ако проблем и даље постоји, требало би да размислите о томе да контактирате Нетфлик-ову подршку за корисничку подршку и објасните проблем једном од њихових стручњака.
Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку