БТ контролер: Користите свој Андроид уређај као Блуетоотх гамепад за другог

Пре неколико недеља смо прегледали Таблет Ремоте – ан Андроид апликација која омогућава корисницима да даљински контролишу један Андроид уређај са другим путем Блуетоотх-а . Сада, иако се наведена апликација може користити за, рецимо, даљинско управљање медијима који се репродукују на другом Андроид телефону или таблету повезаном са вашим ТВ-ом преко ХДМИ-ја, БТ Цонтроллер омогућава играње игара емулатора на исти начин. Апликација претвара ваш Андроид уређај у блуетоотх гамепад, омогућавајући вам да даљински контролишете игре емулатора које раде на другом уређају (домаћину). Као и Таблет Ремоте, БТ контролер такође мора бити инсталиран и покренут на оба уређаја – на домаћину и на контролеру – који су међусобно упарени преко Блуетоотх-а. Од сада, апликација ради само са неколико емулатора игара и подржава контролу једног Андроид уређаја са другим само преко Блуетоотх везе.

БТ контролер се може користити за контролу различитих емулатора за Маме, Плаистатион, ЦПС2 и Н64 игре. Списак свих подржаних емулатора може се наћи на страници Андроид Маркет апликације (линк на крају).Ево свих корака конфигурације које морате да пратите да бисте поставили апликацију на контролер и хост уређаје.

  • Као што је раније поменуто, прво морате да се уверите да је БТ контролер инсталиран и да ради на оба уређаја.

  • Када се то од вас затражи, активирајте Блуетоотх на оба уређаја.
  • Учините Блуетоотх својих уређаја видљивим из апликације тако што ћете додирнути Видљиво дугме.
  • Затим додирните Повежите се и изаберите уређај са којим желите да се упарите.
  • У оквиру одзивника који се појави изаберите да ли желите да поставите уређај као Контролор или Домаћин .

  • Под претпоставком да сте изабрали један уређај као контролер, другом се аутоматски додељује улога домаћина.
  • Док се екран уређаја контролера аутоматски претвара у виртуелни гамепад, екран хост уређаја приказује мали прозор за преглед у горњем десном углу екрана. Додиром на овај прозор водите се до вашег уређаја Подешавања језика и уноса . Уверите се да сте изабрали и омогућили БТЦонтроллер као подразумевани метод уноса на главном уређају. Када се то уради, горе поменути прозор за преглед би сада требао приказати било који тастер притиснут на уређају контролера.

Цонтроллер Девице

  • Морате ручно да мапирате све тастере на гејмпеду уређаја контролера на контроле на емулатору који ради на уређају домаћина.
  • Када завршите са подешавањем тастера, учитајте РОМ за игру у емулатор да бисте почели да користите свој контролни уређај за играње.

Хост Девице

Екран подешавања апликације ( Мени > Подешавања ) омогућава вам да омогућите/онемогућите вибрацију (хаптичка/тактилна повратна информација) након притиска на тастере на гамепаду.

Успешно смо тестирали апликацију са ХТЦ Десире као контролером и ХТЦ Десире ХД који користи Н64оид као главни уређај.

Постоји неколико варијанти БТ контролера доступних на Андроид Маркет-у. Један је бесплатан, али садржи огласе, док је други без огласа и кошта нешто више од 1 долара.

Преузмите БТ Цонтроллер Ад Подржан за Андроид (Бесплатно)

Преузмите БТ Цонтроллер Ад Фрее за Андроид (плаћено)

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја Претходни Чланак

Коди ради споро: 6 поправки за убрзање и поједностављење Коди-ја

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице Опширније

Најбоље ВПН опције за време за кокице у 2022. – Како деблокирати време за кокице