Аутоматски прилагодите и промените величину прозора апликација помоћу Плумб-а

Када сам први пут користио Виндовс 7, једна од његових најфасцинантнијих функција коју сам пронашао је био АероСнап. Пошто сам одувек радио на већим екранима, обично сам навикао на много екрана и рад под више прозора у комбинацији. АероСнап ми је помогао на много начина, јер је промена величине прозора и њихово померање постали луцидније и флуидније искуство. Разне компаније и програмери су преузели АероСнап идеју и развили сопствене апликације, чинећи га још робуснијим. Раније смо покрили апликације за управљање прозорима радне површине засноване на АероСнап-у, као што су реСизер и ГридМове, које би вам омогућиле да промените величину активних прозора радне површине како бисте у потпуности искористили расположиви простор на екрану. Ове апликације вам омогућавају да промените величину прозора било коришћењем интервентних тастера или превлачењем прозора са стране екрана, али зар не би било лакше ако апликација може аутоматски да промени величину и прилагоди прозоре ваше радне површине? Плумб ради управо то. То је апликација која аутоматски распоређује прозоре на радној површини док их отварате, на основу унапред дефинисаних критеријума. Можете одабрати да промените величину већ отворених суседних прозора, омогућите замену миша, максимизирате један прозор и изаберете режим хоризонталне или вертикалне поделе између два прозора. Садржи мноштво подешавања и можете учинити да ради апсолутно онако како желите. Више следи после паузе.

Када преузмете и инсталирате Плумб, он ће тихо радити у системској палети. Кликните десним тастером миша на његову икону на системској палети и изаберите Својства да бисте приступили дијалогу са опцијама.Као што је раније речено, постоји приличан број подешавања у којима можете да поправите, а овај оквир за дијалог са опцијама има све. Садржи Опште, Тилинг, Аутотиле Оптионс, Виндов Селецтион и Напредно доступне картице. Генерал таб има опције за омогућавање и онемогућавање основних функција апликације као што су У ауто и Покрени аутоматски . Тхе Полагање плочица картица има опције постављања плочица за дефинисање понашања распореда прозора на радној површини, и У ауто Опције укључити Максимум Плочице и Минимизирајте Ектрас . Тхе Виндовс Селецтион картица вам омогућава да укључите и искључите прозоре из Аутотилинг функција, док Напредно таб спортс бета функције као што су Запамтите позицију прозора и Врати минимизирано .

Када је све дефинисано, Плумб аутоматски прилагођава положај и величину прозора радне површине без ручног превлачења прозора по екрану.

Плумб је озбиљно учинио мој рад много лакшим револуционисањем већ сјајне функције АероСнап. Апликација ради на Виндовс КСП, Виндовс Виста и Виндовс 7. Подржана су и 32-битна и 64-битна издања ОС-а.

Преузмите Плумб

Добијајте дневне савете у пријемном сандучету Невслеттер Придружите се 35.000+ други читаоци
15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја Претходни Чланак

15 најбољих апликација за инсталирање након рутирања вашег Андроид уређаја

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку Опширније

Како проверити температуру ГПУ-а на Линуку